FORDítással FORDuljon a FORDunához !

FORDuna Fordító Kft.
Cím:    1113 Budapest, Bartók B. út 86.
Tel.:     209-2482, 209-2483;
Fax:     386-8626
e-mail: forduna@forduna.hu

Tolmácsolás

Tolmácsolási szolgáltatásaink:

  • kísérő tolmácsolás,
  • követő (konszekutív) tolmácsolás,
  • pódium tolmácsolás,
  • szimultán (szinkron) tolmácsolás

1. Kísérő tolmácsolás: a kétirányú kommunikáció eseti jellegű  elősegítése, általában egy személy részére. Jellemzően látogatások, bemutatók, oktatások alkalmával.

2. Követő (konszekutív) tolmácsolás: többnyire tárgyalásokon alkalmazzák, a tolmács közvetlen résztvevője a megbeszélésnek. A tolmácsolást akkor kezdi, amikor a beszélő befejezett egy gondolati egységet. A tolmácsolás mindkét irányba történik.
 

3. Pódium tolmácsolás: előadások, rendezvények alaklmával, nagyobb létszámú közönség részére az előadó mellett állva többnyire mikrofonba végzett tolmácsolás.

4. Szimultán (szinkron) tolmácsolás: a tolmács az előadót fejhallgatón keresztül hallgatja elkülönített kabinban, de a lehetőségekhez mérten közvetlen rálátása van az előadóra és az eseményekre. Folyamatosan mikrofonba tolmácsolja az elhangzottakat, párhuzamosan az előadóval. A munka jellegéből adódó fokozott terhelés miatt a feladatot minimum 2 tolmács látja el. A szinkron tolmácsolás speciális formája az un. „fülbesúgó” tolmácsolás egy nagyobb csoportban, egy vagy néhány az idegen nyelvet nem értő személy részére. Ennek eszköze a tour guide berendezés.